Nya klasser i DKM+

Ny klass – K4. I sommar kommer alla att kunna följa minst 2 st K4:or under DKM+. Det är Danska kanotförbundet som ställt frågan om vi kan tillåta K4:or att delta i DKM och vi tycker naturligtvis att det är kul idé. Det har faktiskt gjorts en gång tidigare av 4 tjejer från Bengtsfors som paddlade utom tävlan men i år är det är första gången som man kan gå i mål som deltagare i en K4. Vi hoppas också att det kan bli fler K4:or än de två som kommer från Danmark, vi vet att den lokala klubben har några K4:or och kanske kan övertalas att delta 🙂

K4

Klassen K4 blir i år en öppen klass där vi inte delar in i herr, dam eller mix och det kommer inte heller delas ut 1:a, 2:a och 3:e pris. Alla får dock en medalj precis som alla andra. K4:orna kommer att starta en stund efter övriga deltagare för att det ska bli hanterbart i första han i Skåpafors och lyftet där.

Ny klass – stafett! 

Under årens lopp har vi mottagit åtskilliga önskemål om kortare sträckor på DKM+ men vi har hållit en hård linje – DKM+ är 55 kilometer och inget annat. Naturligtvis förstår vi samtidigt varför önskemålen kommer. Att bestämma sig för DKM är ett mycket stort åtagande och kräver ett stort engagemang från er deltagare vilket ibland kan vara helt omöjligt för några av er. Kanske har man inte rätt utrustning, träningsmöjligheter eller helt enkelt för lite tid till träning. Då blir 55 kilometer en väldigt lång paddeltur..

MEN! Vi har lyssnat och ger nu alla chansen att delta med er familj, vänner eller kollegor. Ni kan nu tillsammans delta i vår stafettklass som riktar sig till er som på något sätt passar in på beskrivningen ovan. Reglerna är enkla:

  • Fyra personer
  • En kajak (K1)
  • En nummerlapp
  • Du måste fyllt 16 år

Stafettklassen har tre underklasser: Herr – Dam – Mix (minst en dam eller herre). Läs mer om det här!