Dalsland XC flyttas till september

Vi tvingas tyvärr flytta 2016 års upplaga av Dalsland X-Country!

Det är med en inte obetydlig klump i magen jag tvingas skriva detta meddelande.

Anledningen till att vi måste senarelägga loppet är att vi inte har fått länsstyrelsens tillstånd att genomföra loppet, något som är avgörande för försäkringar, tillstånd från kommun och polis. Felet är vårt, vår ansökan skickades in försent. Vi har lämnat in ansökan samma tid alla år utan kommentar på att det varit försent men i år avslog de ansökan med hänvisning till fyramånadersregeln (detta är ingen ursäkt eller försvar men en förklaring). Samma dag som vi fick beslutet om avslag valde vi att överklaga detta till Transportstyrelsen som även de avslog vår ansökan med samma hänvisning som Länsstyrelsen, ett beslut som dröjde och som meddelads oss fredagen den 1 april (detta beslut gick inte att överklaga).

Vi har sedan meddelandet gjort allt som står i vår makt för att kunna genomföra loppet på utlovat datum utan att försämra för er deltagare. Tyvärr är det omöjligt att genomföra ett större lopp med inslag av väg utan Länsstyrelsens godkännande, vi är både bedrövade och ledsna för detta.

Idag skriver vi en ny ansökan till Länsstyrelsen och eftersom vi måste ansöka minst 4 månader innan tävling så har vi valt den 17 september som nytt datum för Dalsland XC 2016. Vi är medvetna om att detta ställer till det för många av er och givetvis återbetalar vi anmälningsavgiften till er som inte vill eller kan vara med i höst. Till er som väljer att stanna lovar vi att fram till det nya datumet arbeta fram trevliga erbjudanden som ett tack för förtroendet och som ett tecken på vår uppskattning.

Återbetalning av startavgift.
Vill du att vi betalar tillbaka din anmälningsavgift gör vi naturligtvis det. Anmäl detta till oss senast den 30 april. Allt du behöver göra är att mejla ditt namn och dina kontouppgifter via e-post: info@campdalsland.se.

Än en gång, ett innerligt ursäkta! Jag hoppas åndå att vi ses den 17 september.

Crister Blüme

Verksamhetsansvarig Camp Dalsland