Dalsland 
X-Country

dxc-5
Foto: Carolina Laurén

Tack för i år! Vi ses igen 25 april 2020. 

Längs sjöar och kanaler, över stock och sten, ut på ängar och in i skogar. Dalsland X-Country (DXC) är ett utmanande moutainbikelopp i omväxlande natur med över 700 deltagare varje år!

Oavsett vilken bana du väljer kommer du att kunna njuta av fantastisk natur med många vackra sjöar och tjärn. Start och målgång sker i Bengtsfors som ligger 6 mil öster om Halden, cirka 17 mil från Oslo och 18 mil norr om Göteborg.

Banalternativ
Långa banan (60 km)
Korta banan (35 km)

DELTAGARINFORMATION

Plats: Bengtsfors i Dalsland.
Datum: 25 april, 2020
Incheckning: Fredag kl. 18-21 och lördag klockan 08:00 – 10:00 på turistbyrån i Bentsfors. Ha gärna ditt startnummer till hands för att underlätta incheckningen.
Tidtagning: Gemensam starttid (masstart) och individuell tid i mål via chip på nummerlapp. Mellantider vid depåerna. 

Seedning: Ingen seedning till loppet. Deltagaren väljer själv vilket startled som passar bäst.
Depåer: Vatten, energidryck och frukt finns längs bansträckningen men ta även med egen energi och vätska.
Parkering: Långevi Idrottsplats, Kanalbåtsparkeringen/EKA, Sågudden samt vid Sporthallen (där dusch och ombyte finns).
Målgång & prisutdelning: Målgång sker på samma ställe som starten. Alla som går i mål får en medalj. Prisutdelning hålls cirka klockan 14:30 och framåt allt eftersom pallplatserna blir klara i respektive klass.
Omklädning & dusch: Finns i Sporthallen cirka 300 meter från start och mål. Vid start kan ni lämna en påse med ombyte om ni vill till personalen som förvarar den i låst trailer.

Seeda dig till grenserittet och cykelvasan

Om du cyklar vår långa banan kan du seeda dig till Grenserittet den 3 augusti och till Cykelvasan den 10 augusti via din tid.

Seeding-til-Grenserittet-med-syklist
Vasaloppet

MINI-DXC FÖR BARN

Nu finns det även möjlighet för de yngre att tävla i Dalsland X-Country. Klassen kallas Mini-DXC och starten för samtliga i klassen går klockan 11:10. Sträckan är 1,7 km för de äldsta barnen, och cirka 1 km för de yngsta. Anmälan görs i montern vid startområdet hos Bengtsfors Gymnastikklubb Gymmix där nummerlappar delas ut. Det är helt gratis att delta och vid starten för Mini-DXC delas barnen in i tre kategorier, beroende på ålder:

Startfält 1: Barn över 8 år
Startfält 2: Barn mellan 5-8 år
Startfält 3: Barn under 5 år

Ta med cykel, hjälm och skyddande kläder så startar vi strax efter de vuxna. På samma bana, med samma start och mål. De som önskar får givetvis cykla med sitt barn. Cykling sker annars under eget ansvar.

25 april 

2020

___

57 km

35 km

___

Anmälan är öppen!

Våra andra lopp