Camp Dalsland jobbar på att utöka sin arsenal av outdoor-evenemang och är nu i planeringsstadiet för ett grusvägslopp med siktet inställt på försommaren 2019.

En del av förarbetet med detta är såklart att testa själva bansträckningen. Därför bjuder vi in alla som är intresserade att delta på en testrunda som kommer gå av stapeln 13 oktober. Den tänkta bansträckningen ligger på 148 kilometer och inkluderar hela 3 220 höjdmeter. Banan är en härlig kombination av väl underhållna grusvägar, kortare asfaltspartier samt några fina single tracks. Det dalsländska vägnätet är också relativt fritt från bilar, vilket är en stor fördel.

Vi möts i centrala Bengtsfors och startar klockan 10.00 och vi ser helst att alla som deltar klarar rundan på max 8 timmar. Det kommer att finnas en depå halvvägs. Då kan ni fylla på energin med sportdryck, banan, en matbit och något sött. Inför testrundan kommer vi skicka ut kartor samt GPX-fil för nedladdning. Banan kommer inte vara markerad mer än vid kritiska vägval.

Det är gratis att delta, men vi behöver din anmälan senast den 11 oktober till info@campdalsland.se.

Efter cyklingen möts vi på First Hotel för en After Bike med öl och mat till självkostnadspris. Vi tar gärna emot feedback på bansträckning och arrangemang för att ta med detta i vidare planering.

Varmt välkomna!

MERIDA

Merida kommer till genomcyklingen och har med sig en buss full av cyklar. Passa på att testa årets och nästa års cykelmodeller. Kanske vill du rent av också slå till på en ny cykel som du kan träna med under vintern!

GRUSVÄGSCYKLING

Grus eller asfalt? Ja tack, bägge delar!  Det som främst kännetecknar gravel-cyklarna är en behaglig geometri och utrymme för breda däck. Det gör Meridas Silex till en mycket allsidig cykel. Den passar både för pendlaren, äventyraren, landsvägs- och terrängcyklisten! 

© 2018 All rights reserved Camp Dalsland