Dalsland 
SWIMRUN

Foto: Marie Leander

Dalsland Swimrun genomförders i strålande solsken 24 augusti 2019. Se filmen av ”Sverige Springer” HÄR 

Anmälan för 2020 års upplaga öppnar senare i höst!

Dalsland Swimrun går även i den unika miljön längs Dalslands Kanal med dess grävda kanaler och naturliga sjösystem. Omkring kanalen ligger vacker kuperad terräng, underbara herrgårdsmiljöer, djup barrskog och klippiga berghällar. Vi utlovar både en fysisk utmaning och fantastisk naturupplevelse.

Banalternativ
Långa banan (36 km)
Korta banan (17 km)

En riktig helhetsupplevelse

Vi jobbar för att Dalsland Swimrun ska vara en helhetsupplevelse för att ni som deltagare ska få ett värdefullt och minnesvärt lopp. I anmälningsavgiften ingår därför följande:

  • Transport från Bengtsfors till Håverud med rälsbuss
  • Frukostbuffé innan tävlingsmöte
  • Tävlingsväst och badmössa
  • Tävling med tidtagning, säkerhet, sjukvård och energistationer
  • Medalj & goodiebag vid målgång
  • Varm måltid vid målgång
  • Subventionerat boende i Bengtsfors

Dalslands kanal

Premiären av Dalsland Swimrun 2018 sammanföll med att Dalslands kanal fyllde 150 år. Dalslands kanal byggdes mellan åren 1863-1868. Kanalens syfte var framförallt för att underlätta transporterna för järn- och pappersbruken som låg i Värmland och Dalsland. Den invigdes under stort jubel i september 1868 av Karl XV, men ganska snart utsattes kanalen för konkurrens från järnvägen. Under de följande decennierna var lönsamheten svag. En mängd åtgärder vidtogs för att möta konkurrensen. Under 1920- och 1930-talet var kanalen därför en av de mest trafikerade vattenvägarna i landet. Det var nog ingen som då skulle kunna tänka sig att den 150 år senare skulle användas för en sim- och löptävling.

Den sista fraktskutan lämnade i början av 1970-talet och sedan dess är det istället turismen som trafikerar kanalen. Kanalen är ett ovärderligt industrihistoriskt minnesmärke som påminner om en svunnen tid och skulle den läggas ned skulle hundratals arbetstillfällen försvinna från näringarna runt omkring. Dalsland Swimrun är ett samarbetsprojekt mellan Camp Dalsland, EU, Jordbruksverket och Leader. 

loppen_img

sommaren

2020

___

36 km

17 km

___

Anmälan är ej öppen!

Våra andra lopp