Dalsland 
SWIMRUN

DELTAGARINFORMATION

Plats: Start vid akvedukten i Håverud för långa banan och Mustadfors Bruk för korta banan. Gemensam målgång i Bengtsfors.
Datum: 24 augusti 2019
Incheckning:  Fredag klockan 13:00 – 20:00, samt lördag kl. 07: 00 – 08:00.Ha gärna ditt startnummer till hands för att underlätta incheckningen.
Racegenomgång: Obligatoriskt tävlingsmöte för alla deltagare kl. 08:00 på First Hotel i Bengtsfors.
Tidtagning: Tidtagning via chip på benet. Loppet kan följas live!

Åskådarinformation

Det finns många fantastiska möjligheter att se deltagarna på olika platser runt banan framförallt i början och slutet i av loppet. Starten sker från akvedukten i Håverud och deltagarna kommer att simma från den andra slussen söderifrån genom akvedukten fram till tredje slussen för att sedan ge sig ut på en längre löpning upp till slussen i Buterud. Adressen är Buterud station, 464 91 Dals Rostock och det går att parkera längs Brudfjällsvägen och gå ner till Buterud. Nästa tillfälle att se deltagarna är vid Hällristningarna i Tisselskog vid den östra sidan av sjön Råvarpen. Här finns goda parkeringsmöjligheter, men man får gå en liten bit för att komma ner till sjön.

Vid Högsbyns Fritidscenter är det depå för deltagarna. Här kommer det finnas servering och kiosk för publiken. Detta är den rekommenderade publikplatsen, då ni ser både simning och löpning. Det finns även goda chanser att heja lite extra när deltagarna stannar och fyller på energi vid depån. Nästa möjlighet att se på loppet är vid gästhamnen i Mustadfors. Här finns också en depå för deltagarna. Från gästhamnen simmar deltagarna över Katrineholmshöljen till slussarna på östra sidan. Vid Långbron kommer deltagarna att simma från miljöstationen förbi Kanalvillan till slussen. Parkering finns vid Kanalvillan och Långbrons sluss och där finns också bra platser att kika ifrån. 

Efter att ha simmat över Laxsjön till Långbrons nordöstra sida springer deltagarna ut till Baldersnäs norra udde där deltagarna går i vattnet för en längre simning över till Ösan i Billingsfors. Baldersnäs Herrgård är depå nummer fyra. Du kan därefter se loppet vid slussarna i Billingsfors där deltagarna kommer att simma en kort sträcka för att sedan springa upp förbi 18 och 19/20 slussarna. Sedan är det dags att ta emot deltagarna vid målet i Eka Parken i Bengtsfors. 

24 augusti

2019

___

36 km

17 km

___

 Anmälan är öppen!