Dalsland 
X-Country

dxc-5
Foto: Carolina Laurén

Tack för i år! Vi ses igen 25 april 2020. Resultat från årets lopp finns HÄR

Längs sjöar och kanaler, över stock och sten, ut på ängar och in i skogar. Dalsland X-Country (DXC) är ett utmanande moutainbikelopp i omväxlande natur med över 700 deltagare varje år!

Oavsett vilken bana du väljer kommer du att kunna njuta av fantastisk natur med många vackra sjöar och tjärn. Start och målgång sker i Bengtsfors som ligger 6 mil öster om Halden, cirka 17 mil från Oslo och 18 mil norr om Göteborg.

Banalternativ
Långa banan (60 km)
Korta banan (35 km)

Den korta banan är cirka 35 km och avsedd för dem som inte har cyklat så mycket i skog innan, men som vill ha en utmaning. Banan består mest av grus och asfalt, men det förekommer även kortare sträckor på stigar.

Den långa banan på 57 km bjuder på en riktig utmaning med snabba nedförsbackar, flera tuffa uppförsbackar och mer tekniska delar. Banan är tuff nog att skilja den bästa från den näst bästa, men det är inga problem för motionärer att ta sig an banan.

Seeda dig till grenserittet och cykelvasan

Om du cyklar vår långa banan kan du seeda dig till Grenserittet den 3 augusti och till Cykelvasan den 10 augusti via din tid.

Seeding-til-Grenserittet-med-syklist
Vasaloppet

ÄRTINGEN RUNT – ELCYKEL TILLÅTEN

Camp Dalsland har nu infört motionscykelloppet ”Ärtingen runt” där alla typer av cyklar är välkomna, med eller utan el-assistans. Elcyklar måste dock vara godkända enligt svensk lag. Läs mer om vilka krav som ställs på din elcykel här.

Bansträckningen är totalt 30 km och består mestadels av grusväg och asfalt. Banan går runt sjön Ärtingen med start 30 minuter efter starten för den korta banan i Dalsland X-Country. ”Ärtingen runt” är ett härligt motionslopp och därför koras ingen vinnare i denna klass. Istället lottas fina vinster ut bland alla startande under prisutdelningen.

MINI-DXC FÖR BARN

Nu finns det även möjlighet för de yngre att tävla i Dalsland X-Country. Klassen kallas Mini-DXC och starten för samtliga i klassen går klockan 11:10. Sträckan är 1,7 km för de äldsta barnen, och cirka 1 km för de yngsta. Anmälan görs i montern vid startområdet hos Bengtsfors Gymnastikklubb Gymmix där nummerlappar delas ut. Det är helt gratis att delta och vid starten för Mini-DXC delas barnen in i tre kategorier, beroende på ålder:

Startfält 1: Barn över 8 år
Startfält 2: Barn mellan 5-8 år
Startfält 3: Barn under 5 år

Ta med cykel, hjälm och skyddande kläder så startar vi strax efter de vuxna. På samma bana, med samma start och mål. De som önskar får givetvis cykla med sitt barn. Cykling sker annars under eget ansvar.

25 april 

2020

___

57 km

35 km

___

Anmälan är öppen!

Våra andra lopp