Dalsland 
X-Country

dxc-5
Foto: Carolina Laurén

Välkommen lördag 18 Maj 2024

Längs sjöar och kanaler, över stock och sten, ut på ängar och in i skogar. Dalsland X-Country (DXC) är ett utmanande cyckellopp i omväxlande natur, som lämpar sig både för mountainbike och gravel cyklar, med många deltagare varje år!

Oavsett vilken bana eller cykel du väljer kommer du att kunna njuta av fantastisk natur med många vackra sjöar och tjärn. Start och målgång sker i Bengtsfors som ligger 6 mil öster om Halden, cirka 17 mil från Oslo och 18 mil norr om Göteborg.

Banalternativ
Långa banan (57 km)
Korta banan (35 km)

deltagarinformation

Datum: 18 Maj, 2024
Plats: Bengtsfors i Dalsland.
Incheckning:  Långevi idrottsplats Fredag 17 Maj kl. 19-20 samt lördag 18 Maj klockan 09:00 – start. Ha gärna ditt startnummer till hands för att underlätta incheckningen.
Efteranmälan: Det är möjligt att anmäla sig  plats. Du kan efteranmäla dig på nätet fram till start. 
Tidtagning: Gemensam starttid (masstart) och individuell tid i mål via chip på nummerlapp. 
Seedning: Ingen seedning till loppet. Deltagaren väljer själv vilket startled som passar bäst.
Depåer: Vatten, energidryck och frukt finns längs bansträckningen men ta även med egen energi och vätska.
Parkering: Långevi Idrottsplats eller Sågudden rekommenderas.
Målgång & prisutdelning: Målgång är på samma plats som starten. Alla som går i mål får en medalj. Prisutdelning hålls cirka klockan 14.30 och framåt allt eftersom pallplatserna blir klara i respektive klass.
Omklädning & dusch: Erbjuds. 

Seeda dig till grenserittet och cykelvasan

PÅ Dalsland XC har du möjlighet att seeda dig till Cykelvasan och Grenserittet. 

Föregående bild
Nästa bild

DXC KIDS

Nu finns det även möjlighet för de yngre att tävla i Dalsland X-Country. Klassen kallas DXC KIDS och starten för samtliga i klassen går klockan 11:10.  Anmälan görs i montern vid startområdet hos Bengtsfors Gymnastikklubb Gymmix där nummerlappar delas ut. Det är helt gratis att delta och vid starten för DXC KIDS delas barnen in i två kategorier, en kort bana och en jätte kort för dom minsta. Detta passar för barn upp till 10 år

Ta med cykel, hjälm och skyddande kläder samt ett barn, så startar vi strax efter de vuxna. På samma bana, med samma start och mål. De som önskar får givetvis cykla eller springa med sitt barn. Cykling sker annars under eget ansvar.

18 Maj 

2024

___

57 km

35 km

___

Anmälan är öppen!

Våra andra lopp