Dalsland 
X-Country

dxc-5
Foto: Carolina Laurén

Välkommen lördag 18 september 2021

Längs sjöar och kanaler, över stock och sten, ut på ängar och in i skogar. Dalsland X-Country (DXC) är ett utmanande moutainbikelopp i omväxlande natur med över 700 deltagare varje år!

Oavsett vilken bana du väljer kommer du att kunna njuta av fantastisk natur med många vackra sjöar och tjärn. Start och målgång sker i Bengtsfors som ligger 6 mil öster om Halden, cirka 17 mil från Oslo och 18 mil norr om Göteborg.

Banalternativ
Långa banan (57 km)
Korta banan (35 km)

Guidad cykling av DXC- bansträckningen 29 maj 2021

Eftersom vi inte kan genomföra loppet som planerat nu i vår, erbjuder Camp Dalsland istället guidade cykelturer på DXC-banan. 

Vi cyklar i grupper om 8 personer. Du anmäler dig här på hemsidan och du väljer vilket tempo du önskar. Under cykelturen ingår det en enklare lunch och något att äta vid målgång. Det är 70 platser totalt. Det kostar 200 kr att delta och då ingår mat och dryck. Det kommer vara förskjutna starttider för att undgå trängsel och större församlingar än 8 personer.   

Det kommer inte erbjudas duschmöjligheter. Maten kommer vara portionsanrättad. Båda delar med tanke på smittorisk. 

Banalternativ
Långa banan (57 km)

marie_leander_dgr18-3388
Foto: Marie Leander

deltagarinformation

Datum: 18 september, 2021
Plats: Bengtsfors i Dalsland.
Incheckning:  Fredag 17 september kl. 15-18 samt lördag 18 september klockan 08:00 – 10:00. Ha gärna ditt startnummer till hands för att underlätta incheckningen.
Tidtagning: Gemensam starttid (masstart) och individuell tid i mål via chip på nummerlapp. Mellantid vid vätskedepåerna.
Seedning: Ingen seedning till loppet. Deltagaren väljer själv vilket startled som passar bäst.
Depåer: Vatten, energidryck och frukt finns längs bansträckningen men ta även med egen energi och vätska.
Parkering: Långevi Idrottsplats, Kanalbåtsparkeringen/EKA, Sporthallen och Sågudden.
Målgång & prisutdelning: Målgång är på samma plats som starten. Alla som går i mål får en medalj. Prisutdelning hålls cirka klockan 14:30 och framåt allt eftersom pallplatserna blir klara i respektive klass.
Omklädning & dusch: Finns i Sporthallen cirka 300 meter från start och mål

Seeda dig till grenserittet och cykelvasan

PÅ Dalsland XC har du möjlighet att seeda dig till Cykelvasan och Grenserittet. 

MINI-DXC FÖR BARN

Nu finns det även möjlighet för de yngre att tävla i Dalsland X-Country. Klassen kallas Mini-DXC och starten för samtliga i klassen går klockan 11:10. Sträckan är 1,7 km för de äldsta barnen, och cirka 1 km för de yngsta. Anmälan görs i montern vid startområdet hos Bengtsfors Gymnastikklubb Gymmix där nummerlappar delas ut. Det är helt gratis att delta och vid starten för Mini-DXC delas barnen in i tre kategorier, beroende på ålder:

Startfält 1: Barn över 8 år
Startfält 2: Barn mellan 5-8 år
Startfält 3: Barn under 5 år

Ta med cykel, hjälm och skyddande kläder så startar vi strax efter de vuxna. På samma bana, med samma start och mål. De som önskar får givetvis cykla med sitt barn. Cykling sker annars under eget ansvar.

18 september 

2021

___

57 km

35 km

___

Anmälan är öppen!

Våra andra lopp