Tävlingsinformation till Dalsland XC. 

I vanlig ordning sparar vi på papperskopiorna och du kan ladda ned tävlings PM här eller läsa det här på sidan. 

TÄVLINGSDAG
Lördag den 27 april, i Bengtsfors.

INCHECKNING
Incheckningen sker på turistbyrån i centrala Bengtsfors fredag 26 april mellan kl. 18-21 och på lördag mellan kl. 08-10. Förbered er med ert startnummer för att underlätta incheckningen.

Det är även möjligt att efteranmäla sig på plats. Betalning: Swish, kontant eller kort.

Vill du genom Dalsland XC seeda dig till Cykelvasan uppge ditt Vasa ID när du hämtar din nummerlapp.

PARKERING
Vi hänvisar till Långevi Idrottsplats, kanalbåtsparkeringen vid tankstationen ST1 vid infarten till Bengtsfors, Sågudden vid tankstationen Din X, sporthallen och busstationen. Det är enkelt att komma till start med sin cykel. Utöver dessa finns det lite parkeringar i centrum. OBS: ICA och Coops parkeringar är tyvärr inget alternativ då dessa är till kunderna (p-skiva 2h).

PARKERING LÄNGS BANAN
Ni som har anhöriga som åker med längs banan för att heja, får gärna påminna dem om vikten av att parkera på ett bra sätt. Det vill säga, tänk på att parkera på gott avstånd från korsningar och vägskäl så sikten är tydlig för andra bilar och deltagarna i loppet.

UTSTÄLLARE/FÖRSÄLJNING
På tävlingsdagen kommer ni ha chans att titta på cyklar och köpa energipaket från leverantörer på plats vid check in.

TOALETTER OCH OMBYTE
Det finns bajamajor i anslutning till start- och målområdet. Du kan även använda toaletter i sporthallen och gästhamnen. Efter loppet finns det möjlighet att duscha och basta i Sporthallen. Du finner duscharna ca 300 meter från mål. Det är skyltat!

STARTEN
Starten kommer att ske gemensamt från Storgatan/torget i Bengtsfors. För att undvika onödig trängsel i starten och för att fördela startfältet från början kommer vi ha 4 startled som är baserade på den genomsnittshastighet du beräknar att hålla. För allas skull är det viktigt att du försöker hamna så rätt som möjligt för att undvika trängsel i början på banan.

START kl. 11:00 (långa banan 60 km)

Startled 1. > 25 km/h                Tid under ca 2h 20 min

Startled 2. 20 – 25 km/h          Tid under 3 h

Startled 3. 15 – 20 km/h          Tid under 3,5 h

Startled 4. < 15 km/h                Tid över 3,5 timmar

START kl. 12:00 (korta banan 35 km)

Startled 1. 20 – 25 km/h          Tid under 1,5 h

Startled 2                                       Tid över 1,5 h

START kl. 12:15 (Ärtingen Runt el-cykel tillåten 30 km)

DEPÅER
På depåerna finns vatten, energidryck, bananer, saltgurka. Långa banan har två depåer och korta banan har en depå. Det kommer även finnas vatten och saft vid målgång.

EFTERÅKARE
Det kommer finnas cyklister som följer de sista i loppet. Får du problem finns de där för att hjälpa er.  Följecyklisterna har gul reflexväst.

BANANS MARKERING
Banan är markerad med pilar och flaggor i rött och orange.

NEDSKRÄPNING I NATUREN
Allt som du tar med ut på banan tar du med dig tillbaka! Pappersomslag, förpackningar till gel/energibars osv. Vi värnar om naturen och allemansrätten och önskar därmed att du som deltagare också gör det. Vid depåerna är det möjligt att slänga sitt medhavda skräp.

TRAFIKREGLER
DXC är ett motionslopp och vi vill att ni observerar att våra trafikvakter INTE har rätt att stoppa trafik

utan det är ni som cyklister som måste vara uppmärksamma på all trafik längs vägen och följa de trafikregler som finns.

FUNKTIONÄRERNAS TECKEN SKA FÖLJAS!
Du som deltagare är skyldig att följa funktionärers tecken. Om de håller upp en röd flagga för att stoppa dig är du skyldig att göra det.

TIDTAGNING
Det är masstart och tiden startar kl. 11.00 för alla som kör långa banan, kl. 12.00 för alla som körkorta banan samt 12:15 för Ärtingen Runt.  Individuell tid i mål via chip på nummerlapp. För långa banan är det två mellantider och för korta banan är det en mellantid. För Ärtingen Runt är det endast måltid.

REPTIDER
Av säkerhetsskäl har vi reptider vid depåerna. Om du kommer senare än utsatt reptid till depåerna måste du bryta loppet. Camp Dalsland ombesörjer transport tillbaka till tävlingsområdet. Vid depåerna är det följande reptider som gäller:

Depå 1: Henneviken kl. 13.30

Depå 2: Greans Camping kl.15.00

BRYTA LOPPET
Behöver du bryta loppet görs detta lämpligast vid en av våra depåer, alternativt invänta följecyklisten. Det finns även telefonnummer till tävlingsledningen på nummerlappen som du kan ringa.

PRISUTDELNING
Prisutdelning sker vid målområdet till 1:a, 2:a, 3:e pristagare i varje klass. Prisutdelningen börjar strax efter 14:30. För deltagare i Ärtingen Runt kommer vi lotta ut vinster på startnummer, då vi inte korar någon segrare i denna friskvårdsklass.

CYKELTVÄTT
Det kommer finnas möjlighet att tvätta av cyklarna efter målgång och cykeltvätten hittar ni vid Camp Dalslands kansli (Gula villan) ca 50 m från målet. Det är skyltat!

Varmt välkomna och lycka till!här å

© 2018 All rights reserved Camp Dalsland