Tävlingsinformation till Dalsland Gravel Race. 

I vanlig ordning sparar vi på papperskopiorna och du kan läsa det här på sidan. 

TÄVLINGSDAG
Lördag den 8 juni, i Bengtsfors.

INCHECKNING/EFTERANMÄLAN
Incheckningen sker på turistbyrån i centrala Bengtsfors fredag 7 juni mellan kl. 18-21 och på lördag 8 juni från kl 08.00. Förbered er med ert startnummer, då du själv hämtar din nummerlapp bland startkuverten som ligger i nummerordning.

Det är även möjligt att efteranmäla sig på plats. Betalning: Swish, kontant eller kort.

PARKERING
Vi hänvisar till kanalbåtsparkeringen vid tankstationen ST1 vid infarten till Bengtsfors, Sågudden vid tankstationen Din X, sporthallen och busstationen. Det är enkelt att komma till start med sin cykel. Utöver dessa finns det lite parkeringar i centrum. OBS: ICA och Coops parkeringar är tyvärr inget alternativ då dessa är till kunderna (p-skiva 2h).

PARKERING LÄNGS BANAN
Ni som har anhöriga som åker med längs banan för att heja, får gärna påminna dem om vikten av att parkera på ett bra sätt. Det vill säga, tänk på att parkera på gott avstånd från korsningar och vägskäl så sikten är tydlig för andra bilar och deltagarna i loppet.

TOALETTER OCH OMBYTE
För toalettbesök i start- och målområdet rekommenderas gästhamnens toaletter i centralparken. Du kan även använda toaletter i Sporthallen.

Efter loppet finns det möjlighet att duscha och basta i Sporthallen. Du finner duscharna ca 300 meter från mål. Det är skyltat!

Vill du förvara din väska vid start- och målområde kan du lägga denna i Camp Dalslands trailer som är parkerad i målområdet. Camp Dalsland ansvarar inte för väskor och värdesaker.

STARTEN OCH STARTTIDER
Starten kommer att ske gemensamt från Storgatan/torget i Bengtsfors.

Långa banan 140 km startar kl. 09.00
Korta banan 70 km startar kl. 11.00

TIDTAGNING
Tiden startar vid gemensam masstart på utsatt tid och individuell måltid. Nummerlappen fästs på ryggen och bör ej vikas för att undvika skada på chippen.

BANANS MARKERING
Banan är markerad med pilar och flaggor i rött och orange.

DEPÅER

Depåer för långa banan:
Depå 1 – 40 km: vatten, sportdryck, godis och bananer
Depå 2 – 60 km: vatten, sportdryck, bananer, mat (+ veg. alternativ)
Depå 3 – 100 km: vatten, sportdryck, kaffe och bulle
Depå 4 – 125 km: vatten, sportdryck, bananer, saltgurka och godis
Depå 5 målgång – 140 km: soppa, bröd, kaffe och choklad

Depåer för korta banan:
Depå 1 – 40 km: vatten, sportdryck, godis och bananer
Depå 2 – 60 km: vatten, sportdryck, kaffe och bulle
Depå 3 målgång – 70 km: soppa, bröd, kaffe och choklad

NEDSKRÄPNING I NATUREN
Allt som du tar med ut på banan tar du med dig tillbaka! Pappersomslag, förpackningar till gel/energibars osv. Vi värnar om naturen och allemansrätten och önskar därmed att du som deltagare också gör det. Vid depåerna är det möjligt att slänga sitt medhavda skräp.

SÄRSKILDA PASSAGER
För långa banan 140 km är det två passager där du som cyklist måste kliva av och leda cykeln. Det kommer vara tydligt markerat samt uppstyltat för detta på utsatta platser. Det kommer även finnas en funktionär på plats som visar var du ska leda cykeln.

Dessa passager är följande:

  • Övergång av väg 164 i Laxarby
  • Övergång på väg 172/164 i Billingsfors

TRAFIKREGLER
Dalsland Gravel Race är ett motionslopp och vi vill att ni observerar att våra trafikvakter INTE har rätt att stoppa trafik utan det är ni som cyklister som måste vara uppmärksamma på all trafik längs vägen och följa de trafikregler som finns. Du som deltagare är skyldig att följa funktionärers tecken. Om de håller upp en röd flagga för att stoppa dig är du skyldig att göra det. 

BRYTA LOPPET
Behöver du bryta loppet görs detta lämpligast vid en av våra depåer. För kontakt med tävlingsledningen utmed banan ring: 0709-377888

PUNKTERING
Du som deltagare får själv ta med lagningsutrustning, slangar osv med ut på banan.

CYKELTVÄTT
Det kommer finnas möjlighet att tvätta av cyklarna efter målgång och cykeltvätten hittar ni vid Camp Dalslands kansli (Gula villan) ca 50 m från målet. Det är skyltat!

PRISUTDELNING
Prisutdelning sker vid målområdet till 1:a, 2:a, 3:e pristagare i varje klass. Prisutdelningen börjar strax efter 14:30.

Varmt välkomna och lycka till

© 2018 All rights reserved Camp Dalsland